وردپرس چیست؟ چرا باید از وردپرس استفاده کنیم؟

فهرست مطالب

وردپرس چیست؟

برای پاسخ به این سوال که وردپرس چیست کوتاه ترین و ساده ترین پاسخی که میتوانیم ارائه دهیم این است که برای طراحی سایت دو راه وجود دارد، یا باید شروع به نوشتن کد کنیم و خط به خط ساختار سایت را کد نویسی و طراحی کنیم تا یک وبسایت طراحی شود و یا اینکه از کدهای آماده استفاده کنیم و نهایتا یک وبسایت خام که آماده چینش محتوا و قابل ویرایش باشد را تحویل بگیریم. به این سایت پیش فرض و نسبتا آماده وردپرس میگوییم.

اما پاسخی تخصصی تر در جواب به این سوال که وردپرس چیست باید بگوییم وردپرس در واقع یک سیستم مدیریت محتوا ( Content Managment System ) است. در واقع ما با وردپرس میتوانیم محتوای خود را مدیریت کنیم.

محتواهایی مانند عکس، فیلم،مقاله و … را در سایت خودمان و فضای اینترنت بارگزاری میکنیم و در اختیار عموم قرار میدهیم. در واقع وردپرس یا سیستم سایت ساز نیست، سیستم های سایت ساز به شما امکانات ساخت و کدنویسی یک سایت را میدهند اما وردپرس که سایت آماده و پیش فرض است که میتوانیم آن را نصب کنیم و سپس به ویرایش و شخصی سازی آن بپردازیم.

حتما تا به حال آگهی های تبلیغاتی ای را دیده اید که نوشته اند در کمتر از یک ساعت سایت فروشگاهی خود را راه اندازی کنید و… . نمیخواهم این حرف را به طور صد در صدی رد کنم چرا که یک متخصص حرفه ای وردپرس چه بسا بتواند در همین ده دقیقه هم یک سایت را بسازد و تحویل مشتری بدهد! اما واقعا هم اینطور نیست. فرایند طراحی سایت با وردپرس اینقدرها هم ساده نیست!

طراحی سایت فروشگاهی ، طراحی سایت شرکتی در کمتر از یک ساعت؟! شوخی یا واقعی؟

فرض کنید که میخواهید با استفاده از دیوارهای پیش ساخته یک خانه بسازید. شما چهار عدد دیوار آماده خریده اید. حالا شما دوست داشتید که ارتفاع خانه تان ۲.۵ متر باشد ولی ارتفاع دیوارها ۲.۶ متر است! چه باید بکنید؟! خیلی ساده باید ۱۰ سانتی متر از ارتفاع دیوارتان کم کنید. اگر خواستید یک پنجره بگذارید وسط دیوار چه؟ خیلی ساده باید یک سوراخ وسط دیوار ایجاد کنید و بعد پنجره را داخل آن جایگزاری کنید. ما در وردپرس با یک سیستم پیش فرض و خیلی خیلی ابتدایی مواجه هستیم که توسعه آن ممکن است حتی هفته ها زمان ببرد! میانگین زمان طراحی یک سایت حرفه ای با وردپرس شاید حدود ۲ هفته باشد.

البته به شرطی که یک متخصص مسلط به وردپرس همه روزه روی آن کار کند. در واقع به محض اینکه وردپرس را نصب می کنیم با یک نوزاد تازه متولد شده روبرو هستیم که هیچ امکان خاصی ندارد و خیلی خیلی زیاد باید شخصی سازی شود تا سایت مد نظر مشتری حاصل شود. البته خوشبختانه وردپرس آنقدر توسعه پذیر هست که بشود با آن هرگونه سایتی را ساخت.

وردپرس چیست؟ چرا باید از وردپرس استفاده کنیم؟

آیا میتوانیم هر سایتی را با وردپرس طراحی کنیم؟

دامنه سایت هایی که می شود با وردپرس طراحی کرد بسیار گسترده است! وردپرس چیست ؟ یک سیستم متن باز؛ به این معنی که همه افراد در همه جای دنیا به کدهای این سیستم دسترسی دارند و می توانند به سادگی آن را توسعه دهند. متخصصین زیادی به صورت شبانه روزی در حال توسعه وردپرس هستند و همیشه آن را بروزرسانی می کنند. بنابراین این امکان فراهم آمده که هر فردی بسته به نیاز خودش وردپرس را توسعه دهد. این به نوبه خود باعث شده که افزونه ها و قالب ها ( پوسته ها) ی زیادی برای وردپرس توسعه داده شوند.

با این قالب ها و افزونه ها شما توانایی طراحی هرگونه سایتی را دارید؛ مثلا طراحی سایت فروشگاهی، طراحی سایت شرکتی، طراحی سایت شخصی، طراحی سایت نمونه کار، طراحی سایت آموزشی، طراحی سایت رزرواسیون، طراحی سایت خدماتی و… همگی امکان ساخته شدن با وردپرس را دارند.

چرا سایت را با وردپرس طراحی کنیم؟

استفاده از وردپرس می تواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد. بگذارید از اینجا شروع کنیم:

  • بیشتر از ۳۳ درصد از وبسایت های دنیا و البته بیشتر از ۸۰ درصد وبسایت های ایران از وردپرس استفاده می کنند! این خودش به نوعی نشان از محبوبیت بسیار زیاد این سیستم مدیریت محتواست.
  • وردپرس یک سیستم متن باز است که توسعه آن به آسانی امکان پذیر است.
  • وردپرس با استقبال چشمگیر موتورهای جستجو روبرو شده و موتورهای جستجو اقبال خوبی به این سیستم مدیریت محتوا نشان داده اند و این خود یک مزیت مهم محسوب می شود.
  • استفاده از وردپرس به دلیل وجود قالب های آماده و نیاز به زمان کمتر، هزینه تمام شده برای طراحی سایت شما را بسیار پایین می آورد.
  • وردپرس رایگان است و به همین دلیل می تواند هزینه طراحی سایت شما را به صورت چشمگیری کاهش دهد!
  • مدیریت بسیار آسان وبسایت با استفاده از داشبورد و پیشخوان وردپرس امکان پذیر است.
  • امنیت بسیار بالای وردپرس به خاطر توسعه آن توسط هزاران فرد می باشد.

قالب وردپرس چیست ؟

حالا که با کلیات وردپرس آشنا شدید وارد بحث های دیگری می شویم. اینکه قالب وردپرس چیست یکی از مهم ترین سوالات در وردپرس است. قالب ها در درجه اول عملکرد و در درجه دوم ظاهر وبسایت شما را تحت تاثیر قرار می دهند. به طور مثال قالب ها می توانند تمِ رنگی سایت شما را به طور کلی عوض کنند.

ترکیب بندی و تناسب سایت، سایه ها و… همگی مواردی هستند که در ظاهر سایت شما تاثیر گذارند و قالب های وردپرس آن ها را تحت تاثیر قرار می دهند. مهم ترین کاری که قالب های وردپرسی انجام می دهند تحت تاثیر قرار دادن عملکرد سایت شماست. به طور مثال اگر شما قصد راه اندازی یک سایت رزرواسیون هتل را دارید، وردپرس به صورت پیش فرض این امکان را ندارد؛

ولی قالب های بسیاری وجود دارند که توانایی افزودن این امکان را به وردپرس دارند و می توانند برای شما یک سیستم رزرواسیون قدرتمند ایجاد کنند. این قالب ها با کدنویسی به زبان php ایجاد شده اند و وظیفه شان ایجاد یک وبسایت با عملکرد مشخص است.

افزونه وردپرس چیست ؟

ما فهمیدیم که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و آماده است. اکنون با این پرسش روبرو می شویم که افزونه وردپرس چیست ؟ افزونه ها در واقع قابلیت هایی را به این سیستم اضافه می کنند. به طور مثال اگر شما بخواهید یک پنجره وسط همان دیوار ایجاد کنید باید از افزونه ها استفاده کنید. یعنی شما برای ایجاد هر تمایزی در وردپرس به افزونه ها نیاز دارید؛

اکثر قالب های وردپرسی از افزونه ها بهره می برند و سایت های بسیار حرفه ای را با کمک افزونه ها راه اندازی می کنند. افزونه های مختلفی در حوزه های بسیار گسترده ای داریم که تعداد آن ها از شمارش خارج است. فقط این را به شما بگویم که با استفاده از افزونه ها شما قابلیت افزودن هر امکانی را به سایت وردپرسی تان دارید؛ کما اینکه اگر برای قابلیت مدر نظرتان افزونه ای موجود نباشد؛ می توانید با هزینه ای نه چندان زیاد با یک برنامه نویس صحبت کنید تا افزونه را برایتان بنویسد و قابلیت مد نظرتان را به سایت اضافه کنید.

وردپرس از کجا شروع شد و تاریخچه آن به چه صورت است؟

به نقل از ویکی پدیا:

مت مولنوگ پایه‌گذار وردپرس است، نرم‌افزار کدبازی که به‌طور گسترده از سوی وبلاگ‌نویسان برای نوشتن وبلاگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اولین سیستمی که مولنوگ برای وبلاگ‌نویسی از آن استفاده کرد، سیستم b2/cafelog بود. او برای نخستین بار برای انتشار عکس‌هایی که در سفر به واشینگتن گرفته بود از این سیستم استفاده کرد. همین تجربه باعث شد که به این فکر بیفتد که خود، برای وبلاگ‌نویسی نرم‌افزاری به‌روز و سازگار با استانداردهای وب که نیازهایش را برآورده کند، بنویسد. او در ژانویه ۲۰۰۳، در وبلاگش این مطلب را اعلام کرد.

مولنوگ به سرعت با شخصی به نام «مایک لیتل» تماس گرفت و با کمک هم، این دو شروع به نوشتن وردپرس با استفاده از b۲ کردند. توسعه دهنده اصلی b۲ یعنی Michel Valdrighi هم به زودی به جمع دو نفره آن‌ها اضافه شد.

در می ۲۰۰۴، رقیب وردپرس یعنی مووبل تایپ، اعلام کرد که قیمت‌هایش را تغییر داده‌است. مسئله‌ای که باعث شد هزاران کاربر مووبل تایپ به فکر استفاده از نرم‌افزارهای جایگزین بیفتند. وردپرس به خوبی از این فرصت استفاده کرد.

در اکتبر ۲۰۰۴، CNET مولنوگ را استخدام کرد تا در آنجا، روی وردپرس کار کند و در اداره وبلاگ‌ها و رسانه‌های جدید به آن‌ها کمک کند. در دسامبر ۲۰۰۴، مولنوگ bbPress را عرضه کرد، سیستمی که وی در طی چند روز تعطیلات نوشته شده بود.

در فوریه ۲۰۰۵، نسخه ۱٫۵ وردپرس آماده شد که نام Strayhorn را بر آن نهاده بودند. این نسخه ۹۰۰ هزار بار دانلود شد.

در نوامبر ۲۰۰۵، شرکت در پروژه وردپرس از حالت دعوتنامه‌ای درآمد و مشارکت در آن برای همه آزاد شد.

در مارس ۲۰۰۷، مجله معتبر PC World، مولنوگ را به عنوان یکی از ۵۰ فرد مهم در اینترنت برگزید و در رده شانزدهم قرار داد.

آیا به این نتیجه رسیده اید که طراحی سایت با ورپرس را انجام دهید؟

تا حدودی با این که وردپرس چیست آشنا شدیم. اما اگر بخواهیم به شما توصیه ای بکنیم میگوییم علاوه بر مطالعه مقاله وردپرس چیست به مطالعه در رابطه با سایر  سیستم های مدیریت محتوا از جمله جوملا، دروپال و … نیز بپردازید. سپس به سراغ مطالعه سایر زبان های برنامه نویسی بپردازید و درباره آنها نیز اطلاعات کسب کنید.

احتمالا میتوانید به این نتیجه برسید که اگر سایت خود را با وردپرس طراحی کنید به نفع شماست.

ولی بین وردپرس و یک سایت اختصاصی نوشته شده با زبان php ما بعد از ارائه اطلاعات کافی، شما را تنها می گذاریم تا یک تصمیم قاطعانه بگیرید. بعد از آن ما با شرکت طراحی وبسایت در شیراز وب در کنارتان خواهیم بود.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خیلی خوشحالیم که با شیراز وب هستی!
Telegram shzweb_ir
اینستاگرام Shzweb_ir
Email : info@shzweb.ir
روی شماره کلیک کن